Over ons

Om te beginnen: Wie zijn we?

Ik ben Ronald Kroon en als ik niet met strips bezig ben, dan zit ik bij de roeivereniging, als roeier en als vrijwilliger. Ik ben lid van Fanderson een Engelse fanclub die zich met tv series als Thunderbirds bezighoud. En ook daar zijn strips van verschenen. Verder ga ik graag naar musea. En nu dit allemaal even niet kan, fiets en wandel ik veel.

En ik ben Dinie de Zeeuw en ik ben illustrator van beroep en heb 10 boeken uitgebracht waarvan 2 in eigen beheer. Ik ben al een aantal jaren demonstratrice voor het merk Faber-Castell, (tekenproducten).  Ik maak fantasy illustraties, portretteer huisdieren in opdracht, geef teken en schilderlessen en workshops. Verder lees ik graag fantasy boeken, game ik, en rijd ik paard.

Samen zijn we sinds vorig jaar bestuurslid geworden van het Stripschap, een vereniging waar we al een aantal jaren als vrijwilligers  bezig waren. We houden ons nu vooral bezig hoe we met collega  beurzen creatief kunnen samenwerken. Nu die beurzen voorlopig niet doorgaan zijn we steeds meer ons bezig gaan houden met onze eigen strip.

Wat willen we met GNeP?

Vooral ons enthousiasme voor strips delen en laten zien dat er meer is dan Donald Duck. Vertellen over het verhaal achter de strip, de geschiedenis van onze eigen club het Stipschap. En een kwisje, gewoon omdat dat leuk is. Andere stromingen als manga  komen aan bod, cartoons en natuurlijk duikt onze eigen strip regelmatig op.

Maar ook willen we er zijn om de aankomende stripmakers wat meer in het zonnetje te zetten. Toen we zelf begonnen aan onze strip, kwamen we erachter dat het heel lastig is om een podium  te vinden. Nu beginnen we net, dus dat telt niet echt, maar we hoorden van een aantal makers dat het bijna onmogelijk is door te dringen in de stripwereld.

Oom Roon en Soofje? Wie zijn dat?

In januari 2020 bezochten we Storyworld in Groningen en bedachten dat het leuk zou zijn als er een strip zou zijn over de stripwereld. Met oom Roon als de stereotype oer stripverzamelaar met zijn eeuwige linnen tasje en Soofje die als tegenspeelster voor in cosplay en fantasybeurzen was geinteresseerd. Zet die twee bij elkaar, laat ze elkaars wereld ontdekken en je hebt een verhaal. Loop op Strip- en fantasybeurzen ronden en je ziet opeens een heleboel Soofjes en oom Roons. Al snel bedachten we een creatieve buurvrouw, een kunstminnende neef en een sciencefiction fan als vriendje van Soofje. Ze zullen regelmatig in GNeP langskomen.